10 porcí
- 100 g špeku
- 2 lžíce sádla
- 1 velká cibule
- 2 paprikové klobásy
- voda
- 250 g hovězího zadního
- 250 g vepřového plecka
- 250 g vepřového bůčku
- 5 bobkových listů
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 4 lžíce rajského protlaku
- 1/2 kg syrového zelí
- 2 hrsti sušených hub
- 2 hrsti sušených švestek
- 1/4 l bílého vína
- 1/2 kg kysaného zelí
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
Všechny ingredience, které jdou krájet, nakrájíme na kostky.
Do velkého hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme slaninu, vypečeme, dále vložíme klobásku, zasmahneme kmín, přidáme maso, orestujeme, bobkový list a papriku, orestujeme, rajský protlak, zarestujeme, houby i s vodou, ve které se máčely, syrové zelí, švestky, bílé víno, osolíme, opepříme, přiklopíme a necháme vařit zvolna, až tři hodiny.
Po dvou hodinách varu přidáme kysané zelí. Na závět dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=832
Poslední tip, trik či komentář