reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polský bigos

10 porcí

  • 100 g špeku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 paprikové klobásy
  • voda
  • 250 g hovězího zadního
  • 250 g vepřového plecka
  • 250 g vepřového bůčku
  • 5 bobkových listů
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 kg syrového zelí
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 hrsti sušených švestek
  • 1/4 l bílého vína
  • 1/2 kg kysaného zelí
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka

Všechny ingredience, které jdou krájet, nakrájíme na kostky.
Do velkého hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme slaninu, vypečeme, dále vložíme klobásku, zasmahneme kmín, přidáme maso, orestujeme, bobkový list a papriku, orestujeme, rajský protlak, zarestujeme, houby i s vodou, ve které se máčely, syrové zelí, švestky, bílé víno, osolíme, opepříme, přiklopíme a necháme vařit zvolna, až tři hodiny.
Po dvou hodinách varu přidáme kysané zelí. Na závět dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=832

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.