reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomalu pečená kachní prsa

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 ks kachních prsou,
  • sůl, pepř,
  • 1 větvička rozmarýnu,
  • 200 g zelené čočky,
  • 150 g červené čočky,
  • 100 g kořenové zeleniny,
  • 2 šalotky,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1 pikantní klobása (chorizo),
  • 250 ml zeleninového vývaru,
  • sůl, pepř,
  • 1 lžíce balsamicového octa

Kůži prsíček nařežeme na kostičky. Na kůži je osolíme, ze strany masa osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Rozpálíme pánev a prsíčka pečeme na mírném plameni nejprve kůží dolů, pak je obrátíme a 3 minuty dopékáme z druhé strany. Pak pánev sundáme z ohně, přiklopíme a prsa necháme v teple dojít.

Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm chorizo. Pak přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a krátce orestujeme. Přidáme čočku, podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme solí, pepřem a balsamicovým octem. Prsíčka nakrájíme na slabé plátky a podáváme s čočkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pomalu-pecena-kachni-prsa-4-3-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.