Na 4 porce potřebujeme:
- 4 ks kachních prsou,
- sůl, pepř,
- 1 větvička rozmarýnu,
- 200 g zelené čočky,
- 150 g červené čočky,
- 100 g kořenové zeleniny,
- 2 šalotky,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 pikantní klobása (chorizo),
- 250 ml zeleninového vývaru,
- sůl, pepř,
- 1 lžíce balsamicového octa
Kůži prsíček nařežeme na kostičky. Na kůži je osolíme, ze strany masa osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Rozpálíme pánev a prsíčka pečeme na mírném plameni nejprve kůží dolů, pak je obrátíme a 3 minuty dopékáme z druhé strany. Pak pánev sundáme z ohně, přiklopíme a prsa necháme v teple dojít.
Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm chorizo. Pak přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a krátce orestujeme. Přidáme čočku, podlijeme vývarem a podusíme. Ochutíme solí, pepřem a balsamicovým octem. Prsíčka nakrájíme na slabé plátky a podáváme s čočkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pomalu-pecena-kachni-prsa-4-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář