- 4 velká rajčata
- 8 naložených ančoviček
- 200g tuňák v plechovce
- 2 lžíce solených capari
- 1 lžíce citron šťáva
Majoneza
- 2 žloutky
- 100ml rostlinného oleje
- 1 lžíce citron šťávy
- špetka soli
Postup na majonézu:
Je důležité mít žloutky a olej ve stejné pokojové teplotě, jinak se nespojí k sobě.
Žloutky do misky, po kapkách se přilévá olej a metličkou nebo mixérem mícháme, přidáváme po kapkách citron šťávu, dokud nemáme hustou hmotu. Sůl nakonec, dochutit, případně trochu citronu, podle chuti.
Rajčata – uřízne se vršek a vydlabe, dužina a voda se vyhodí, zbytek (tvrdé části rajčete) se nakrájí na kousky a dá stranou. Používat lžíci, abychom nepropíchli spodek. Rajčata nechat vykapat. Capari propláchnout od octa.
Mixér – ančovičky, tuňák, capari, citron a kousky rajčat. Směs se spojí s majonezou. Pak se naplní rajčata – nahoře na ozdobu tymián a pár capari.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [11.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář