reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórek v alobalu

  • 8 pórků středně silných (asi 1 kg)
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g másla
  • sůl

Z pórku odkrojíme sytě zelené části. Odshora dolů je rozřízneme, z bílé části však ponecháme alespoň 5 cm vcelku. Důkladně pórek propláchneme a dbáme přitom, aby se nerozpadl. Necháme jej okapat. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do másla, které má mít pokojovou teplotu, lehce posolíme a promícháme. Takto připravené máslo vetřeme do pórků. Do alobalu balíme společně vždy 2 pórky a fólii pevně uzavřeme, aby šťáva nemohla unikat. V předehřáté, středně horké troubě pečeme asi 20 minut. Podáváme ihned, horké, jako předkrm.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.