reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórová omáčka

 

  • 5-6 pórů
  • 250 g uzeniny nebo uzeného masa
  • 30 g sádla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 dl smetany
  • trochu vývaru
  • sůl

Čistý pór nakrájíme asi na dva centimetry dlouhé kousky a zpěníme na lžíci sádla. Podlijeme vývarem a krátce podusíme. Ze zbytku sádla a mouky uděláme světlou jíšku, podlijeme zbytkem vývaru a spolu s pórem povaříme na hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu a na kostičky pokrájenou uzeninu či maso. Podáváme s brambory nebo s rýží.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.