Ingredience pro přípravu receptu:
- 4 kusy – houby portobello
- 3 stroužky – česnek
- 150 ml – kvalitní bílé víno
- 30 ml – extra panenský olivový olej
- 1 malá hrst – čerství hladkolistá petrželová nať
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – černý pepř
Nejprve zespodu očistěte klobouky hub.
Česnek nakrájejte na tenké plátky a ty vložte zespodu do klobouků hub, nebo je zapíchejte svrchu.
Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte takto připravené klobouky, asi 2 minuty z každé strany.
Podlijte houby vínem a minutku duste.
Houby posypte nasekanou petrželovou natí, ochuťte solí, pepřem a podávejte.
Zdroj: Portobello na víně; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/portobello-na-vine.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář