Suroviny
- žampiony portobello 5 ks
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- červená cibule 1/2 ks
- rajče 1 ks
- rukola 1 hrst
- žemle na burgery 5 ks
- batáty 3-5 ks
- olej na smažení
Na omáčku:
- majonéza 60 g
- harissa nebo jiná ostrá chilli pasta 1/2 lžičky
- nasekaná bazalka 1 lžíce
- nasekaná petrželka 1 lžíce
Bulky rozřízneme, natřeme omáčkou, kterou jsme si umíchali. Houby portobello očistíme, vykrojíme nožičku, potřeme směsí z olivového oleje, česneku a koření podle chuti a necháme v marinádě přes noc. Na druhý den zlehka orestujeme a vložíme na spodní část housky. Dozdobíme rukolou, rajčaty, cibulí apod.
K burgeru podáváme batátové hranolky, upečené v troubě, pokapané olejem, limetkovou šťávou a posypané koriandrem. K batátům podáváme různé dipy dle naší chuti.
Zdroj: Posila armádního generála Ludvíka Svobody; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/posila-armadniho-generala-ludvika-svobody [On-line 18.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář