reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírovaná treska s česnekovo-petrželkovým máslem a pečenou kořenovou zeleninou

4 porce

  • 600 g bílé tresky
  • 200 ml bílého vína
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 bobkové listy
  • snítka petrželky
  • sůl (nejlépe maldonská)

Do kastrolu nalijeme víno, vodu, olivový olej, přidáme bobkové listy, snítku petrželky a osolíme. Rybí várku chvilku zavaříme, aby koření pustilo vůni, vložíme porce tresky a přiklopené táhneme těsně pod bodem varu, až je treska hotová.

Hotovou tresku vyjmeme, necháme okapat, osolíme maldonskou solí, přelijeme česnekovým máslem, posypeme strouhankou s dýňovým semínkem a doplníme zeleninou (viz níže).

Česnekovo-petrželkové máslo

  • 120 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka plocholisté petrželky
  • 1 lžička celého růžového pepře
  • špetka soli

Máslo přepustíme, vmícháme růžový pepř, nasekaný česnek a petrželku, trochu soli.

Na posypání

  • 30 g panko strouhanky
  • 30 g dýňových semínek

Dýňové semínko opražíme nasucho, přidáme strouhanku, opražíme a odstavíme.

Pečená kořenová zelenina

  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • ½ malého celeru
  • 2 lžičky kari
  • olivový olej
  • sůl

Zeleninu nakrájíme na větší kostky, osolíme, ochutíme kari a olivovým olejem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

Zdroj: Pošírovaná treska s česnekovo-petrželkovým máslem a pečenou kořenovou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1775-posirovana-treska-s-cesnekovo-petrzelkovym-maslem-a-pecenou-korenovou-zeleninou/  [On-line 18.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.