Suroviny:
- 4 stejné kousky lososa
- pórek
- řapíkatý celer
- mrkev
- nové koření
- bobkový list
- bílý vinný ocet
- tymián
- petrželka
- 2 žloutky
- dijonská hořčice
- citronová šťáva
- rostlinný olej
- fenykl
- sůl, pepř
Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce s vodou. Dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidáme kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián, petrželku.
Do hrnce s vodou vložíme lososa a přivedeme k varu.
Mezitím v míse rozmícháme žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šleháme a pomalu přilíváme olej, až majonéza zhoustne.
Fenykl nakrájíme na co nejtenčí plátky, zakápneme citronem, dochutíme solí a pepřem.
Pošírovaného lososa servírujeme s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.
Zdroj: Pošírovaný losos s citronovou majonézou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář