- 5 filetů z lososa,
- 1 červená cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 1 plechovka červených fazolí,
- 50 ml bílého vína,
- 1 zakysaná smetana,
- pepř,
- grilovací koření dle chuti,
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- brambory
Lososa zbavíme kůže a rybu naporcujeme, pokud je vcelku. Okořeníme a na olivovém oleji po obou stranách orestujeme. Pánev zalijeme vínem a přiklopíme asi na 4 minuty pokličkou. Na druhé pánvi orestujeme na malé kostičky pokrájenou cibulku a česnek, přidáme lososa, červené fazole, vinný vývar z filetů, vše povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a vše dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/posirovany-losos-ve-vinne-varce-5 [On-line 21.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář