reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Povidlová omáčka s kachními prsíčky

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 40 ml oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 1 menší cibuli
  • 1 lžičku cukru
  • 1 citron
  • špetku tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžičku celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 50 g švestkových povidel
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 30 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • 20 ml octa
  • 1 lžíce mandlových lupínků
  • 600 g kachních prsíček

Očistíme a na plátky nakrájíme mrkev, petržel a celer. Všechnu zeleninu osmahneme na tuku a pak přidáme kolečka cibule a cukr. Nakonec do kastrolu vložíme citron nakrájený na plátky, přidáme rozdrcené koření, rajčatový protlak a švestková povidla, zalijeme vývarem a vaříme.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme ji do povařeného základu, dobře rozšleháme, dochutíme solí a octem, popřípadě přisladíme a za stálého míchání vaříme nejméně 20 minut.

Mandlové lupínky orestujeme nasucho na pánvi. Povidlovou omáčku propasírujeme přes síto.

Do omáčky přidáme orestované mandlové lupínky a ještě krátce povaříme. Podáváme ji například k pečeným kachním prsíčkům nebo i ke zvěřině či jinému masu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.