reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pralinka z křepelky

4 porce

1 křepelka

  • 100 g kuřecích prsou
  • 50 ml 33 % smetany
  • 1 kostka ledu
  • 100 g husích jater
  • sůl
  • mletý pepř
  • 8 špenátových lístků
  • 100 ml bešamelu
  • 1 g želatiny

na podávání

  • hruškové ragú

Křepelku vykostíme a rozkrojíme podélně napůl. Každou půlku ztvarujeme do celistvého tvaru a přes folii zlehka naklepeme. Maso osolíme a opepříme a položíme ho na dostatečně velké kusy folie tak, abychom jej pak mohli s náplní zabalit.

Kostky silně podchlazených (až téměř zmrzlých) kuřecích prsou vyšleháme v kutru se smetanou v hladkou fáš. Během šlehání fáš osolíme, opepříme a přidáme kostku ledu (pomůže nám směs dobře vyputovat).

Fáš natřeme na obě poloviny křepelčích plátků.

Husí játra rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme, zabalíme do předem spařených, zchlazených a vymačkaných špenátových lístků. Vložíme je do středu křepelčích půlek, maso ze všech stran převineme a pomocí folie vytvoříme pralinku a dobře utáhneme (vznikne nám jakýsi měšec). Pralinku zabalíme ještě do dvojitého alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 90 °C 20 minut.

Vychlazenou pralinku přeléváme želatinovým bešamelem – do teplého bešamelu vmícháme nabobtnalou želatinu. Když směs začne želírovat, přelijeme jí pralinku, vložíme do lednice a necháme dobře ztuhnout.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-01.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=744

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.