Ingredience
- svíčková pečeně 1 kus
- mrkve 10 kusů
- sůl 1 špetka
- petržel 1 svazek
- celer 1 kus
- masox 1 kostka
- smetana na vaření nebo ke šlehání 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- nové koření 1 dávka
- pepř celý 1 dávka
- máslo 1 kostka
- olivový olej 1 dávka
- cukr 3 lžičky
- měsíček citronu 1 dávka
- brusinky 1 dávka
- kolečka citronu 4 kusy
Hlavní chod:
Pravá svíčková omáčka, domácí knedlík
Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova, zeleninu nakrájenou na kostky hodíme k cibulce a restujeme, dokud zelenina nezměkne a nezesklovatí. Trošku osolíme, přidáme 2-3 lžičky cukru, podlijeme vývarem a vložíme svíčkovou a koření. Společně vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu a půl, záleží na mase. Pak maso vyndáme z hrnce a zeleninu rozmixujeme (nezapomeneme vyndat veškeré koření). Přidáme smetanu a necháme ještě provařit, nakonec vhodíme kostku másla pro zjemnění omáčky. Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem a terčíkem s citronu, šlehačky a brusinek.
Zdroj: Pravá svíčková omáčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prava-svickova-omacka [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář