reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pražská hovězí roláda s hráškem

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 kg hovězího zadního
  • Sůl, mletý pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 75g šunky
  • 200 g vařené rýže
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 vejce
  • 400 ml vývaru
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce hladké mouky

Očištěné maso rozkrojíme na plát a přes mikrotenovou fólii rozklepeme do stran, osolíme a opepříme.
Na oleji osmahneme šunku nakrájenou na nudličky. Přidáme vařenou rýži, hrášek, rozšlehaná vejce a osolíme. Vaječnou směs mícháme, až se srazí.
Směs rozložíme na plát masa, stočíme do rolády a pevně ovážeme nití. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku a v tomto základu roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě při 180 °C asi hodinu doměkka. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Měkkou roládu vyjmeme a necháme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, chvíli restujeme, pak podlijeme vývarem a necháme dobře provařit. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přeléváme šťávou.
Doba přípravy asi 90 minut
1 porce asi 2635 kJ/630 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.