Suroviny:
- hovězí vysoký roštěnec o váze 4 kg
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 4 stroužky česneku
- rozmarýn
- tymián
- olivový olej
- sůl, pepř
V míse smícháme hořčice s olivovým olejem, nasekaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem, pořádně osolíme a opepříme maso a marinádou ho ze všech stran potřeme. Necháme při pokojové teplotě odpočinout. Po cca hodině maso přendáme na mírně rozpálený gril, ideálně do něj zapíchneme teploměr, který bude hlídat teplotu jádra masa. Vnitřní teplota by neměla přesáhnout 70 °C. Maso necháme na grilu alespoň dvě hodinky, občas zkontrolujeme. Po upečení maso zabalíme do alobalu a v teple ho necháme ještě alespoň půl hodiny odpočívat.
Zdroj: PRIME RIB ROAST S HOŘČIČNOU MARINÁDOU A MOŘSKOU SOLÍ; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-4-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 09.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář