Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 větší úhoře
Marináda:
- 2 lžíce oleje,
- 1 mrkev nakrájená na malé kostičky,
- 1/4 celeru nakrájeného na malé kostičky,
- 400 ml červeného vína,
- 1 pórek nakrájený nadrobno,
- 2 šalotky nakrájené nadrobno,
- 3 bobkové listy,
- 1/2 lžičky soli,
- 200 ml červeného portského vína
Úhoře kolem hlavy nařízneme a nožem oddělíme kůži od masa. Pomocí utěrky stáhneme kůži z celé ryby.
Do rozpálené pánve vlijeme olej a krátce na něm orestujeme mrkev a celer. Přilijeme červené víno a svaříme na polovinu. Pak přidáme pórek, šalotku, bobkový list, sůl a portské víno. Chvilku svaříme a necháme vychladnout. V této marinádě necháme marinovat porce úhoře.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/priprava-uhore-a-marinady-z-cervene-vina-15-9-2009.html
Poslední tip, trik či komentář