reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rib eye steak s bérnskou omáčkou

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 880 g vysokého roštěnce (1 porce rib eye steaku 220 g),
    mořská sůl,
    černý pepř,
    máslo,
    4 snítky čerstvého tymiánu

Bérnská omáčka:

  • 1 šalotka usekaná najemno,
  • 1 dcl bílé víno,
  • 2 lžíce estragonového octa,
  • sůl a pepř,
  • 1 lžička cukru,
  • 2 žloutky,
  • 1 lžíce posekaného čerstvého estragonu,
  • šťáva z 1/2 citronu

Příloha:

  • zelený chřest,
  • opečené brambory

 

Z vysokého roštěnce odřízneme steaky. Osolíme je, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Opečeme je na rozpálené pánvi, přendáme do pekáčku, přidáme k nim máslo a tymián a dáme do trouby. Dopékáme při 160 °C.

Mezitím si připravíme bérnskou omáčku. Do kastrůlku vsypene šalotku. Přilijeme polovinu vína a estragonový ocet. Osolíme, opeříme, dochutíme cukrem a svaříme na polovinu. Sundáme z ohně. Za stálého míchání přilijeme zbylé víno a vmícháme žloutky. Vrátíme zpět na oheň a vyšleháme do pěny.

Pak sundáme z ohně, přidáme citronovou šťávu a estragon.
Hotové steaky servírujeme s opečenými bramborami, zeleným chřestem a bérnskou omáčkou.

 

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rib-eye-steak-s-bernskou-omackou-17-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.