reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Příprava úhoře a marinády z červené vína

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 větší úhoře

Marináda:

  • 2 lžíce oleje,
  • 1 mrkev nakrájená na malé kostičky,
  • 1/4 celeru nakrájeného na malé kostičky,
  • 400 ml červeného vína,
  • 1 pórek nakrájený nadrobno,
  • 2 šalotky nakrájené nadrobno,
  • 3 bobkové listy,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 200 ml červeného portského vína

Úhoře kolem hlavy nařízneme a nožem oddělíme kůži od masa. Pomocí utěrky stáhneme kůži z celé ryby.

Do rozpálené pánve vlijeme olej a krátce na něm orestujeme mrkev a celer. Přilijeme červené víno a svaříme na polovinu. Pak přidáme pórek, šalotku, bobkový list, sůl a portské víno. Chvilku svaříme a necháme vychladnout. V této marinádě necháme marinovat porce úhoře.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/priprava-uhore-a-marinady-z-cervene-vina-15-9-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.