- 1 kg kuřecích prsou
- 15 dkg domácí slaniny
- 20 dkg šunky
- 30 dkg plátkového eidamu
- lžíce másla
- 1 velká cibule
- koření na kuřecí maso
- 33% šlehačka
Šťouchané brambory
- 1,5 kg brambor
- sůl, kmín
- jarní cibulka
- 10 dkg anglické slaniny
- 100 ml sladké smetany
Ledový salát
- 1 ledový salát
- olivový olej
- cukr
- sůl
- ocet
- pepř
- provensálské bylinky
- česnek
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vyložíme šunkou, posypeme nakrájenou cibulí a dále střídáme vrstvy: maso, cibule, domácí slanina, sýr. Maso pouze lehce posypeme kořením na kuřecí maso. Dáme do vyhřáté trouby na 220 °C, pečeme přikryté cca 40 minut, poté odstraníme horní víko, zalijeme šlehačkou a dopékáme cca 10 minut.Oloupané brambory uvaříme se solí a kmínem doměkka, horké rozmačkáme se sladkou smetanou, vmícháme nakrájenou jarní cibulku a na kostičky opečenou anglickou slaninu. Ledový salát natrháme na kousky, vložíme do mísy a zalijeme zálivkou z výše uvedených ingrediencí.
Zdroj: Prokládané kuřecí maso domácí slaninou, šunkou a sýrem, šťouchaný brambor, ledový salát se zálivkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prokladane-kureci-maso-se-slaninou [On-line 24.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář