- 4 vejce
- 1 sklenka pískového cukru
- 1/2 sklenky oleje
- 2 sklenky mléka
- 2 a 1/2 sklenky polohrubé mouky
- 1 kypřiči prášek do pečiva
- tuk a mouka na plech
Náplň:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 1 sáček vanilinového cukru
- rum
- Cukr
- Mléko
- Ovoce (čerstvé nebo kompotové)
Žloutky našleháme s cukrem, vmícháme olej, mléko, mouku prosátou s práškem a na závěr už jen lehce obracíme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Z uvedených surovin vymícháme ne moc hustou tvarohovou náplň, dáme ji do pytlíku od mléka, ustřihneme roh a na koláč uděláme pruhy jako na mřížkový koláč. Do každého čtverečku vložíme ovoce (nejlepší jsou meruňky, jahody, ale i zavařené hrušky obložené červeným nebo černým mraženým rybízem). Těsto vložíme do trouby a upečeme.
Poslední tip, trik či komentář