- 6 rajských jablíček,
- 6 vajec,
- 1 malá cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 2 lžíce oleje,
- 20 g másla,
- 1 lžička cukru,
- zelená petržel,
- pepř,
- sůl
Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat. Konečně na pánev, mezi rajská jablíčka, rozklepneme vejce jako ,volská oka’. Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekaným česnekem, pepřem a solí.
Podáváme s černým nebo bílým chlebem.
Poslední tip, trik či komentář