Na 4 porce:
- 2 pstruzi,
- 4 lžíce másla,
- 4 rajčata,
- 2 větvičky tymiánu
na bylinkovou sůl:
- 1 lžíce mořské soli,
- 2 větvičky tymiánu,
- 4 stonky kopru
Nejdříve připravíme bylinkovou sůl. Tymián odrhneme, kopr nasekáme a oboje bylinky smícháme se solí. Vykuchané odšupinované čerstvé pstruhy nařízneme podél páteře, nakořeníme je bylinkovovu solí a dovnitř dáme kousek másla.
Do pánve dáme pečící papír a olivový olej. Pstruhy opečeme v pánvi po obou stranách. Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme je a vložíme do pánve. Na každého pstruha položíme kousek tymiánu. Pánev se pstruhy přendáme do vyhřáté trouby a pečeme při 220 _°C 12 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruh-cely-peceny-4-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář