reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh Meunière

2−4 porce

  • 2 pstruzi
  • hladká mouka
  • sůl
  • přepuštěné máslo
  • 2 šalotky
  • 150 ml bílého vína
  • 1 citron
  • petrželka

příloha

  • vařené brambůrky
  • petrželka
  • máslo

Z očištěných, šupinek zbavených pstruhů zkrojíme filety. Kostru a odřezky použijeme na rybí vývar.

Filety obalíme v mouce smíchané se solí, mouku oklepneme a filátka pozvolna opékáme na přepuštěném másle* z obou stran. Pečeme nejprve kůží dolů. Rybu vyjmeme na savý papír.

Do máslového výpeku po rybě ihned vložíme nadrobno nasekanou šalotku a krátce zpěníme, pouze dosklovata, zalijeme vínem a zredukujeme.

Pstruha podáváme přelitého omáčkou, doplníme kouskem citronu, petrželky, jako přílohu doporučujeme vařené brambůrky opečené na másle s petrželkou.

* Máslo (82 % tuku) pozvolna zahříváme, odebíráme tvořící se pěnu. Když je máslo zlatavě čiré a na dně se začnou tvořit malé hnědé tečky, odstavíme a slijeme přes plátýnko do jiné nádoby. Takto získáme čistý, oříškově vonící tuk.

Zdroj: Pstruh Meunière; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1428-pstruh-meunicre/ [On-line 17.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.