Pro 4 osoby si připravíme:
- 4 pstruhy
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 citron
- 250 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- 1 svazek petrželky
- 8 stroužků česneku
- 50 g másla
- 200 ml bílého vína
Vykuchané oškrábané pstruhy opláchneme i zevnitř a osušíme je. Ohnivzdornou mísu vymažeme olejem. Ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronem a rozložíme na dno nádoby.
Sýr nastrouháme najemno, petrželku opereme, osušíme nebo vytřepeme a pak ji nasekáme.
Česnek utřeme, případně prolisujeme. Vše promícháme. 3. Pstruhy v míse zasypeme as; půlcentimetrovou vrstvou strouhaného sýra smíchaného s jemně nasekanou petrželkou a česnekem. Poklademe kousky másla, zalijeme bílým vínem a pečeme v troubě dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami restovanými na másle.
Poslední tip, trik či komentář