reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh na víně a česneku

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 4 pstruhy
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 citron
  • 250 g parmazánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 1 svazek petrželky
  • 8 stroužků česneku
  • 50 g másla
  • 200 ml bílého vína

Vykuchané oškrábané pstruhy opláchneme i zevnitř a osušíme je. Ohnivzdornou mísu vymažeme olejem. Ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronem a rozložíme na dno nádoby.

Sýr nastrouháme najemno, petrželku opereme, osušíme nebo vytřepeme a pak ji nasekáme.

Česnek utřeme, případně prolisujeme. Vše promícháme. 3. Pstruhy v míse zasypeme as; půlcentimetrovou vrstvou strouhaného sýra smíchaného s jemně nasekanou petrželkou a česnekem. Poklademe kousky másla, zalijeme bílým vínem a pečeme v troubě dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami restovanými na másle.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.