Ingredience
- pstruh 5 kusů
- bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kudrnka) 1 dávka
- citron 1 kus
- brambory 1 kg
- olivový olej 1 dávka
- malé máslo 1 kus
- sůl 1 špetka
1. Břišní dutinu vykuchaného pstruha naplníme čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, rozmarýn) a necháme chvíli odležet. Půlku bylinek si schováme. Ryby solíme až před pečením. Pstruhy potřeme olivovým olejem a pečeme na kontaktním grilu asi sedm minut (podle velikosti).
2. Brambory uvaříme doměkka se solí a kmínem.
3. Z posekaných bylinek, špetky soli a másla povoleného na pokojovou teplotu umícháme bylinkové máslo. Vytvoříme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
4. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme je s bylinkovým máslem a kouskem citronu.
Zdroj: Pstruh s bylinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-s-bylinkami [On-line 23.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář