reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh s bylinkami

Ingredience

  • pstruh 5 kusů
  • bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kudrnka) 1 dávka
  • citron 1 kus
  • brambory 1 kg
  • olivový olej 1 dávka
  • malé máslo 1 kus
  • sůl 1 špetka

1. Břišní dutinu vykuchaného pstruha naplníme čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, rozmarýn) a necháme chvíli odležet. Půlku bylinek si schováme. Ryby solíme až před pečením. Pstruhy potřeme olivovým olejem a pečeme na kontaktním grilu asi sedm minut (podle velikosti).

2. Brambory uvaříme doměkka se solí a kmínem.

3. Z posekaných bylinek, špetky soli a másla povoleného na pokojovou teplotu umícháme bylinkové máslo. Vytvoříme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.

4. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme je s bylinkovým máslem a kouskem citronu.

Zdroj: Pstruh s bylinkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-s-bylinkami [On-line 23.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.