Suroviny
- filet ze pstruha nebo sivena 600 g
- zelený a bílý chřest 200 g
- oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata 100 g
- několik snítek tymiánu
- česnek 1 stroužek
- máslo 150 g
- 33% smetana 150 ml
- olivový olej
- sůl, bílý pepř
Filety ze pstruha osolte, opepřete a opečte kůží dolů na oleji s tymiánem a stroužkem česneku. Když je kůže křupavá, otočte filety na druhou stranu, odstavte a nechte na pánvi dojít.
Bílý chřest oloupejte a společně se zeleným chřestem krátce povařte ve vodě se solí a cukrem a zprudka ochlaďte.
Na másle krátce orestujte rajčata, přidejte chřest a prohřejte.
Opečenou rybu servírujte na chřestovém ragú.
Zdroj: Pstruh s chřestem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pstruh-s-chrestem [On-line 02.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář