reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh se špenátovým krémem, pohankou a pažitkovým cottage

4 porce

  • 2 pstruzi
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl

Ze pstruhů vykrojíme čtyři filátka. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme rozmáčknuté stroužky česneku, snítky tymiánu a pstruhy kůží dolů. Pečeme pozvolna, neobracíme, na závěr osolíme. Pstruha podáváme v hlubokém talíři, vkládáme ho do horkého špenátového krému, doplníme smetanovým sýrem cottage s pažitkou a brambůrky opečenými na másle (viz níže).

Špenátový krém

  • 30 g másla
  • 1 šalotka
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • 200 g mladého špenátu
  • 200 g vařené pohanky

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku dosklovata, zalijeme smetanou, osolíme a necháme přejít varem. Poté vmícháme špenát, rozmixujeme do hladkého krému a vmícháme vařenou pohanku.

Na podávání

  • cottage s pažitkou
  • brambory vařené ve slupce
  • máslo
  • muškátový oříšek
  • sůl

Cottage smícháme s nasekanou pažitkou. Brambůrky, pokud máme rané, neloupeme, jen rozmáčkneme nebo nakrájíme na půl, opečeme na másle a dochutíme muškátovým oříškem a solí.

Zdroj: Pstruh se špenátovým krémem, pohankou a pažitkovým cottage; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1717-pstruh-se-spenatovym-kremem-pohankou-a-pazitkovym-cottage/  [On-line 28.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.