Na 4 porce potřebujeme:
- 4 pstruhy,
2 citrony,
200 g másla,
1 snítku kopru,
1 snítku tymiánu
pepř,
sůl
Na omáčku:
- 1dcl rybího vývaru,
- 1 dcl bílého vína,
- 4 lžíce másla
- 1 šalotku,
- 1 lžíci másla,
- 1 citron
Pstruhy vykucháme a zbavíme šupin. Nařízneme podél páteře. Celé nasolíme a opepříme. Z 1 citronu nastrouháme kůrku a vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme s máslem. Máslo dáme do břicha pstruhů s bylinkami a naskládáme do pekáče. Dáme péct do trouby asi na 20 min. při 200 °C.
Na omáčku zesklovatíme na másle šalotku. Zalijeme vínem, svaříme, přidáme vývar a převaříme. Dochutíme citronem, solí, pepřem a zahustíme máslem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruzi-peceni-na-masle-14-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář