reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruzi pečení na másle

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 pstruhy,
    2 citrony,
    200 g másla,
    1 snítku kopru,
    1 snítku tymiánu
    pepř,
    sůl

Na omáčku:

  • 1dcl rybího vývaru,
  • 1 dcl bílého vína,
  • 4 lžíce másla
  • 1 šalotku,
  • 1 lžíci másla,
  • 1 citron

Pstruhy vykucháme a zbavíme šupin. Nařízneme podél páteře. Celé nasolíme a opepříme. Z 1 citronu nastrouháme kůrku a vymačkáme šťávu. Kůru i šťávu smícháme s máslem. Máslo dáme do břicha pstruhů s bylinkami a naskládáme do pekáče. Dáme péct do trouby asi na 20 min. při 200 °C.

Na omáčku zesklovatíme na másle šalotku. Zalijeme vínem, svaříme, přidáme vývar a převaříme. Dochutíme citronem, solí, pepřem a zahustíme máslem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pstruzi-peceni-na-masle-14-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.