- 400 g polohrubé mouky
- 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
- 125 g másla nebo rostlinného tuku
- 80 g moučkového cukru
- 2 vejce
- trochu mléka nebo smetany
- tuk na vymazání plechu
- moučkový cukr na posypání
- Pudinkový krém:
- 1 l mléka
- 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 1 lžíce hladké mouky
- 180 g pískového cukru
- 1 balíček vanilinového cukru
- 2 vejce
- trochu rumu
Mouku smíchanou s práškem do pečiva prošijeme, přidáme změklý tuk, cukr, vejce, mléko nebo smetanu podle potřeby a zpracujeme vláčné těsto. Rozdělíme je na dvě části, vyválíme na pláty a přeneseme na tukem vymazané plechy. Zvolna upečeme dorůžova. Na první ještě horký plát nalijeme horký krém, přiklopíme druhým plátem a povrch moučníku pocukrujeme. Necháme vychladnout a ztuhnout a poté krájíme na řezy.
Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkové prášky, mouku, cukr, vejce, rum, postavíme do vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.
Chceme-li svátečnější podobu tohoto moučníku, potřeme vrchní plát pikantní zavařeninou a přelijeme citrónovou polevou.
Poslední tip, trik či komentář