reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rácký kapr (Kapr po srbsku)

4 porce

  • 60 dkg kapřího filé
  • 8 dkg uzené slaniny
  • mouka smíchaná s paprikou
  • 0,5 dl oleje
  • 60 dkg vařených barmbor
  • 3-4 zelené papriky
  • 1-2 rajčata
  • 15 dkg cibule
  • 3 dl zakysané smetany
  • sůl
  • mletá červená paprika

Do rybího filé uděláme zářezy, rozkrájíme je na 4 kusy a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky za pomoci jehly na maso.

Osolíme, obalíme v paprikové mouce a na rozpáleném oleji pečeme (1 minutu po každé straně). Částí omastku, který nám zbude po pečení, vymastíme středně velký pekáč nebo mísu a v druhé části omastku podusíme cibuli nakrájenou na kolečka.

Vařené brambory, rovněž nakrájené na kolečka, rozmístíme na dně pekáče. Na to položíme řízky rybího filé, které bohatě posypeme cibulí, jakož i kolečky paprik a rajčat. Osolíme a zalijeme smetanou smíchanou s mletou červenou paprikou.

V troubě při teplotě 180 °C (pokud trouba funguje na principu mísení vzduchu, při teplotě jen l65 °C) pečeme asi 35-40 minut.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3639

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.