4 porce
- 60 dkg kapřího filé
- 8 dkg uzené slaniny
- mouka smíchaná s paprikou
- 0,5 dl oleje
- 60 dkg vařených barmbor
- 3-4 zelené papriky
- 1-2 rajčata
- 15 dkg cibule
- 3 dl zakysané smetany
- sůl
- mletá červená paprika
Do rybího filé uděláme zářezy, rozkrájíme je na 4 kusy a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky za pomoci jehly na maso.
Osolíme, obalíme v paprikové mouce a na rozpáleném oleji pečeme (1 minutu po každé straně). Částí omastku, který nám zbude po pečení, vymastíme středně velký pekáč nebo mísu a v druhé části omastku podusíme cibuli nakrájenou na kolečka.
Vařené brambory, rovněž nakrájené na kolečka, rozmístíme na dně pekáče. Na to položíme řízky rybího filé, které bohatě posypeme cibulí, jakož i kolečky paprik a rajčat. Osolíme a zalijeme smetanou smíchanou s mletou červenou paprikou.
V troubě při teplotě 180 °C (pokud trouba funguje na principu mísení vzduchu, při teplotě jen l65 °C) pečeme asi 35-40 minut.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3639
Poslední tip, trik či komentář