Na 4 porce potřebujeme:
- 600 g amura,
- sůl, pepř,
- 1 větvička tymiánu,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 200 g hráškových lusků,
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotka,
- 150 ml bílého vína,
- 1 mrkev na kostičky,
- 8 cherry rajčátek,
- 150 g fava fazolí
Steaky z amura osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Pak přendáme na talíř a dáme do vyhřáté trouby na 5minut.
Připravíme si ragů. Hráškové lusky nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme máslo, cibulku nakrájenou nadrobno, víno a mrkev. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. Pak přidáme lusky a opět krátce podusíme. Nakonec přidáme přepůlená rajčátka a fava fazolky. Prohřejeme a podáváme s opečenou rybou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ragu-s-fava-fazoli-a-s-amurem-9-3-2010.html
Poslední tip, trik či komentář