Potřebujeme:
- 1 chlazené listové těsto,
- 1 cibuli,
- 6 větších rajčat,
- 2 stroužky česneku,
- 200 g strouhaného ementálu,
- 2 lžíce dijonské hořčice,
- tymián,
- hrst bazalky,
- kapary,
- olivový olej,
- sůl, pepř
Na salát:
- 4 ředkvičky,
- rukolu,
- šťávu z ½ citrónu,
- 1,5 dcl jogurtu,
- hrst špenátu,
- olivový olej,
- sůl, pepř
Listové těsto potřeme dijonskou hořčicí. Posypeme půlkou dávky ementálu, cibulí, česnekem a poklademe kolečky rajčat. Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme a opětovně posypeme druhou půlkou cibule a česneku, navrch poklademe bazalku a posypeme zbytkem sýra. Dáme do trouby na 20 minut na 180 °C.
Smícháme rukolu se špenátem, zakápneme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Ředkvičky nakrájíme najemno, dáme do jogurtu, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme.
Zdroj: Rajčatový koš; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/rajcatovy-kos.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář