reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rakouský míchaný salát

Bramborový salát

  • 600 g vařených salátových brambor
  • sůl
  • červená cibule
  • mletý pepř
  • olej

Dresink

  • studený hovězí vývar nebo voda
  • bílý vinný ocet
  • cukr
  • sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, mletý pepř a olej. Přimícháme dresink, který připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, má mít sladkokyselou chuť.

Zelný salát

  • bílé hlávkové zelí
  • kmín
  • sůl
  • olej
  • hovězí vývar nebo voda
  • bílý nebo červený vinný ocet

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s kmínem, solí, olejem, přidáme trochu hovězího vývaru a octa. Rukou dobře promačkáme a necháme půl hodiny až hodinu odležet.

Salát servírujeme jako přílohu k masu – na talíř klademe bramborový a zelný salát, doplníme hlávkovým salátem a rajčátkem, vše zlehka zakápneme octem, olejem, zlehka opepříme.

Zdroj: Rakouský míchaný salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1474-rakousky-michany-salat/ [On-line 27.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.