Bramborový salát
- 600 g vařených salátových brambor
- sůl
- červená cibule
- mletý pepř
- olej
Dresink
- studený hovězí vývar nebo voda
- bílý vinný ocet
- cukr
- sůl
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, mletý pepř a olej. Přimícháme dresink, který připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, má mít sladkokyselou chuť.
Zelný salát
- bílé hlávkové zelí
- kmín
- sůl
- olej
- hovězí vývar nebo voda
- bílý nebo červený vinný ocet
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s kmínem, solí, olejem, přidáme trochu hovězího vývaru a octa. Rukou dobře promačkáme a necháme půl hodiny až hodinu odležet.
Salát servírujeme jako přílohu k masu – na talíř klademe bramborový a zelný salát, doplníme hlávkovým salátem a rajčátkem, vše zlehka zakápneme octem, olejem, zlehka opepříme.
Zdroj: Rakouský míchaný salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1474-rakousky-michany-salat/ [On-line 27.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář