reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Ravioly plněné gorgonzolou a mletými ořechy

těsto

  • 3 vejce (cca 120 g)
  • cca 80 g vody
  • 250 g semolinové mouky
  • 250 g hladké mouky

náplň na cca 12 raviol

  • 50 g gorgonzoly
  • 5 vrchovatých lžic mletých vlašských ořechů
  • špetka peperoncina
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 vejce na potření

na podávání

  • parmezán
  • přepuštěné máslo
  • snítka šalvěje
  • čerstvé fíky
  • rukola

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké tuhé těsto. Zakryté je necháme 20 minut odležet. Celková gramáž vody a vajec by na dané množství mouky měla tvořit 200 g. Ovšem jak všichni víme, každá mouka má jiné vlastnosti a proto s vodou pracujeme opatrně, podle potřeby můžeme i trochu přidat.

Gorgonzolu nadrobíme a smícháme s ořechy, ochutíme peperoncinem (sušenou pálivou papričkou), mletým pepřem a solí.

Z těsta vyválíme dvě tenké placky, zarovnáme je na stejný rozměr. Pokud máme k dispozici strojek na těstoviny, dáme mu přednost před ručním válením, je to o mnoho snazší.

Na zarovnaný plát těsta klademe náplň, těsto potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme druhou částí těsta. Utěsníme a formičkou nebo nožem vykrajujeme ravioly. Vaříme 3−4 minuty v osolené vodě.

Vařené ravioly ihned servírujeme na talíř a podáváme posypané strouhaným parmezánem, přeléváme přepuštěným máslem, v němž jsme nechali rozvonět lístky šalvěje, doplníme čerstvými fíky a lístky rukoly.

Zdroj: Ravioly plněné gorgonzolou a mletými ořechy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1280-ravioly-plnene-gorgonzolou-a-mletymi-orechy/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.