Těsto:
- 300 g hladké mouky,
- 2 vejce,
- 4 žloutky,
- sůl,
- 1 lžíce vody,
- 1 lžíce olivového oleje
náplň: - 200 g uvařeného masa z kapra,
- 2 žloutky,
- 3 lžíce strouhaného parmazánu, posekanou majoránku,
- špetku muškátového oříšku,
- 2 lžíce smetany (33 %),
- citronová šťáva z 1/2 citronu,
- sůl, pepř
omáčka:
- 1 šalotka,
- 2 lžíce másla,
- 100 ml bílého vína,
- 200 ml rybího vývaru,
- sůl, pepř,
- estragon,
- kopr,
- majoránka
Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme do hladké koule. Zabalíme do fresh folie a necháme 1 hodinu odležet v chladu.
Připravíme si krémovou bylinkovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme 1 lžíci másla a necháme na něm změknout cibulku. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme vyvařit. Přilijeme rybí vývar a necháme provářit. Vypneme plyn a zahustíme zbytkem másla. Stálé mícháme a necháme zhoustnout. Pak přidáme posekané bylinky.
Na náplň do raviol smícháme všechny ingredience. Rozválíme těsto. Plát těsta přendáme na prkénko posypané moukou a formičkou naznačíme kolečka. Natřeme vodou a naplníme připravenou směsí náplní. Překryjeme druhým plátem těsta. Přimáčkneme a formičkou vykrojíme ravioly. Hotové vykrájené ravioly vhodíme do vroucí osolené vody. Po dvou minutách je vylovíme a zalijeme omáčkou posypeme parmazánem a posekanou pažitkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ravioly-z-kapra-16-6-2009.html
Poslední tip, trik či komentář