reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ravioly z kapra

Těsto:

  • 300 g hladké mouky,
  • 2 vejce,
  • 4 žloutky,
  • sůl,
  • 1 lžíce vody,
  • 1 lžíce olivového oleje
    náplň:
  • 200 g uvařeného masa z kapra,
  • 2 žloutky,
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu, posekanou majoránku,
  • špetku muškátového oříšku,
  • 2 lžíce smetany (33 %),
  • citronová šťáva z 1/2 citronu,
  • sůl, pepř

omáčka:

  • 1 šalotka,
  • 2 lžíce másla,
  • 100 ml bílého vína,
  • 200 ml rybího vývaru,
  • sůl, pepř,
  • estragon,
  • kopr,
  • majoránka

Všechny suroviny na těsto smícháme a uhněteme do hladké koule. Zabalíme do fresh folie a necháme 1 hodinu odležet v chladu.
Připravíme si krémovou bylinkovou omáčku. V kastrůlku rozpustíme 1 lžíci másla a necháme na něm změknout cibulku. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme vyvařit. Přilijeme rybí vývar a necháme provářit. Vypneme plyn a zahustíme zbytkem másla. Stálé mícháme a necháme zhoustnout. Pak přidáme posekané bylinky.
Na náplň do raviol smícháme všechny ingredience. Rozválíme těsto. Plát těsta přendáme na prkénko posypané moukou a formičkou naznačíme kolečka. Natřeme vodou a naplníme připravenou směsí náplní. Překryjeme druhým plátem těsta. Přimáčkneme a formičkou vykrojíme ravioly. Hotové vykrájené ravioly vhodíme do vroucí osolené vody. Po dvou minutách je vylovíme a zalijeme omáčkou posypeme parmazánem a posekanou pažitkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ravioly-z-kapra-16-6-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.