- 300 g polohrubé mouky
- 150 g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 6 lžic oleje
- 80 g cukru
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- mouka na vál
- tuk na plech nebo pečicí papír
- Náplň:
- 800 g reveně
- 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 1 vanilinový cukr
- 3 bílky
- 3 lžíce cukru
- 50 g mandlových plátků
Celé vejce a žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej, tvaroh, sůl a prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Vypracujeme těsto, které na pomoučeném válu rozválíme na plát a přeložíme na plech. Očištěnou oloupanou reveň nakrájíme na kostičky a krátce je povaříme ve 3 dl vody. Vodu slijeme a necháme zchladnout. Pak do ní rozmícháme pudinkový prášek, podle chuti osladíme cukrem a vanilinovým cukrem a uvaříme pudink. Do něj vmícháme povařenou reveň, a když trochu vychladne, rozetřeme směs na těsto a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dorůžova. Zatím ze dvou bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a před koncem pečení koláč sněhem pokryjeme, posypeme mandlovými plátky a dopečeme, až povrch zezlátne.
Poslední tip, trik či komentář