- vejce 5 kusů
- moučkový cukr 100 g
- kakao 2 lžíce
- polohrubá mouka 100 g
- 1 prášek do pečiva
- olej 50 ml
Krém
- žloutek 5 kusů
- mléko 200 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- máslo 250 g
Sníh
- bílek 5 kusů
- mléko 300 ml
- nastrouhaná čokoláda na vaření (na závěrečné posypání) 50 g
Na kakaový korpus si utřeme žloutky s cukrem a přidáme ostatní suroviny, nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme pozvolna péct do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Na náplň smícháme žloutky, mléko, mouku a vanilkový cukr a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a poté utřeme se změklým máslem.
Vyšleháme sníh z bílků, přidáme cukr a šleháme nad parou do zhoustnutí. (Pozor, sníh musí mít tělovou teplotu cca 37°C, jinak se srazí, musí se stále kontrolovat, nesmí pálit na prstě!)
Na vychladlý korpus natřeme krém a dáme jej do ledničky vychladit. Mezitím si vyšleháme nad parou sníh (viz bod 3) a pak ho natřeme na krém. Povrch koláče posypeme strouhanou čokoládou na vaření.
Zdroj: Řez „obliž prst“: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rez-obliz-prst [On-line 29.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář