reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řez „obliž prst“

  • vejce 5 kusů
  • moučkový cukr 100 g
  • kakao 2 lžíce
  • polohrubá mouka 100 g
  • 1 prášek do pečiva
  • olej 50 ml

Krém

  • žloutek 5 kusů
  • mléko 200 ml
  • hladká mouka 2 lžíce
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • máslo 250 g

Sníh

  • bílek 5 kusů
  • mléko 300 ml
  • nastrouhaná čokoláda na vaření (na závěrečné posypání) 50 g

Na kakaový korpus si utřeme žloutky s cukrem a přidáme ostatní suroviny, nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme pozvolna péct do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

Na náplň smícháme žloutky, mléko, mouku a vanilkový cukr a vyšleháme nad párou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a poté utřeme se změklým máslem.

Vyšleháme sníh z bílků, přidáme cukr a šleháme nad parou do zhoustnutí. (Pozor, sníh musí mít tělovou teplotu cca 37°C, jinak se srazí, musí se stále kontrolovat, nesmí pálit na prstě!)

Na vychladlý korpus natřeme krém a dáme jej do ledničky vychladit. Mezitím si vyšleháme nad parou sníh (viz bod 3) a pak ho natřeme na krém. Povrch koláče posypeme strouhanou čokoládou na vaření.

Zdroj: Řez „obliž prst“: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rez-obliz-prst [On-line 29.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.