Na plech 30 x 40 cm potřebujeme:
Těsto:
- 3 vejce,
- 80 g krupicového cukru,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 1 lžičku nastrouhané citronové kůry (citron),
- 100 g hladké mouky,
- moučkový cukr na posypání
Náplň:
- 300 ml mléka,
- 1 balíček vanilkového pudinku,
- 600 g cukru,
- 100 g másla,
- 400 g jahod,
- 1 balíček dortového želé
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s polovinou krupicového cukru a s vanilkovým cukrem do husté pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty zlehka spojíme, vmícháme citronovou kůru a prosátou mouku.
Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut. Po upečení korpus sundáme z plechu, poprášíme moukou a otočíme na čistý papír nebo utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. Pak papír opatrně odtrhneme a korpus rozkrojíme.
Na krém uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Pak do něj zašleháme cukr a máslo.
Povrch piškotu potřeme krémem. Na krém vyskládáme jahody. Želé připravíme podle návodu na obale a jahody jím potřeme. Necháme v chladničce zatuhnout a pak nakrájíme na řezy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rezy-s-jahodami-2-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář