reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařený hovězí jazyk

Potřebujeme:

  • 1500 g hovězího uzeného jazyka
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 4 ks bobkového listu
  • 10 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl
  • 1 sardelovou pastu nebo 10 ks sardelí
  • 100 g másla
  • 1 jarní cibulka
  • 1 l vývaru z jazyka
  • šťávu z 1 citronu
  • 125 ml smetany 33%

Hovězí jazyk vložíme do papiňáku, přidáme vařící vodu, kořenovou zeleninu, koření, sůl a pozvolna vaříme doměkka. Uvařený jazyk zprudka ochladíme a pak zbavíme kůže. Sardelovou pastu promícháme s měkkým máslem, dáme na fólii a zavineme do ruličky, kterou dáme do ledničky vychladit.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí, necháme zpěnit, podlijeme zredukovaným vývarem, povaříme a procedíme. Do hotové omáčky přidáme smetanu, citronovou šťávu a sardelové máslo, vymixujeme a přelíváme jí jazyk nakrájený na plátky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vareny-hovezi-jazyk-8-7-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.