reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný okoun nilský

Na 4 porce potřebujeme:

  • 800 g filetu okouna,
    olivový olej, sůl, pepř,
    3 stroužky česneku,
    2 stonky tymiánu,
    4 jarní cibulky,
    brambory předvařené

Chilli omáčka:

  • 1 šalotka nakrájená najemmno,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 chilli paprička,
  • 250 g sterilovanůch krájených rajčat,
  • rybí vývar

Filety ryby potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme. Do grilovací pánve nebo na gril naskládáme filety ryby, lehce namáčknuté stroužky česneku, tymián, jarní cibulky a půlky brambor řezy dolu. A grilujeme. Rybu otočíme a dogrilujeme z druhé strany.

Na omáčku zesklovatíme šalotku s česnekem a pokrájenou chillipapričku. Přidáme tymián a vývar. Necháme trochu změknout. Přidáme krájená loupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme podusit.

Servírujeme filety ryby s grilovanými bramborami a cibulkou a pokapeme chilli omáčkou. Ozdobíme kerblíkem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovany-okoun-nilsky-29-6-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.