- 5 vajec
- 200 g pískového cukru
- 100 ml horké vody
- 100 ml oleje
- 250-300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
- směs exotického ovoce
- 1 balíček dortové želatiny
- Jogurtová šlehačka:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 velký bílý jogurt (380 g)
Vejce ušleháme s cukrem, horkou vodou a olejem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut pečeme dorůžova. Smetanu ušleháme s cukrem a opatrně smícháme s jogurtem. Na vychladlý piškot rozetřeme jogurtovou šlehačku, na ni položíme nakrájené ovoce a přelijeme želatinou. Odložíme ztuhnout do chladna.
Poslední tip, trik či komentář