Na 20 kousků si připravíme:
Na těsto:
- 100 g hery
- 50 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 vejce
Na kokosové bezé:
- 3 bílky
- 100 g krupicového cukru
- 50 g moučkového cukru
- 100 g kokosu
Na náplň:
- 200 g meruněk
Heru nakrájíme na malé kousky a spojíme s cukrem, vanilkovým cukrem, prosátou moukou s kypřicím práškem a vejcem. Vše dobře propracujeme a rozválíme na plát silný zhruba 1 cm.
Těstem vyložíme obdélníkovou formu a na jeho povrch rozložíme půlky čerstvých meruněk (pokud nemáme, můžeme použít i pevnější kompotované). Předpékáme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Pak vyšleháme z bílků a krupicového cukru pevný sníh. Vmícháme do něj moučkový cukr a strouhaný kokos. Hotovou hmotu rozetřeme na předpečený korpus s meruňkami a dopékáme při 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení necháme koláč ve formě vychladnout a pak jej nakrájíme na porce.
Poslední tip, trik či komentář