reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap

Ingredience pro přípravu receptu:
Ingredience na steak

  • 300 g – hovězí rib-eye steak / na porci
  • 30 g – chorizo koření (mleté chilli papričky, římský mletý kmín, černý pepř, česnek, oregano)
  • 30 ml – extra panenský olivový olej
  • 1 kus – nastrouhaná citronová kůra z jednoho citronu
  • 1 špetka – třtinový cukr
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – černý pepř

Ingredience na avokádové máslo

  • 50 g – máslo
  • 20 g – avokádo
  • 10 g – červená cibule , najemno nakrájená
  • pár lístků – koriandr

Ingredience na ceasar wrap

  • 1 kus – tortilla
  • pár lístků – římský salát
  • 30 g – parmazán (hobliny)
  • pár lístků – koriandr
  • 40 g – sušená rajčata nakrájená
  • 1 kus – starší bageta na přípravu krutonů

Ingredience na salátový dresink

  • 2 kusy – žloutek
  • 2 kusy – ančovičky
  • pár kapek – worcestrová omáčka
  • 1 kus – nastrouhaná citronová kůra z jednoho citronu
  • 1 lžička – dijonská hořčice
  • 2 lžíce – citronová šťáva
  • 120 ml – extra panenský olivový olej

Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu.
V míse smíchejte všechny ingredience na steak a maso v marinádě důkladně obalte. Marinujte v lednici ideálně 12 hodin.
Pusťte se do přípravy Caesar wrapu. Nejprve udělejte dresink. Do mixéru dejte dva žloutky, ančovičky, worcestrovou omáčku, hořčici a citronovou šťávu. Pusťte mixér a po chvilce začněte přilévat olivový olej. V případě, že se vám bude zdát zálivka moc hustá, zřeďte ji troškou vody.
Bagetu nakrájejte na plátky a opečte na grilu dozlatova. Sundejte z grilu a nakrájejte na malé kostičky. Salátové listy pečlivě omyjte a nechte okapat. Rukama je natrhejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte připravený dresink, krutony a vše opatrně promíchejte, aby dresink obalil salát a všechny krutony nezůstaly navrchu.
Maso vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V žádném případě ho nedávejte hned na gril!
Vložte steaky na gril a grilujte je minimálně 4 minuty z každé strany.
Sundejte maso z grilu a nechte 3 minuty odpočinout.
Zatímco steak odpočívá, připravte si avokádové máslo. Zralé avokádo rozmačkejte spolu se změklým máslem, aby se obojí dobře spojilo. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a dobře promíchejte. Pokud máte rádi koriandr, nasekejte ho a přidejte do másla.
Na grilu nahřejte tortillu, stačí půl minuty. Rozložte na ni rovnoměrně připravený salát, posypte jej hoblinkami parmazánu, nakrájenými rajčaty a čerstvě namletým pepřem. Přeložte tortillu z levé strany dovnitř a rolujte. Vznikne tak wrap s jednou stranou otevřenou. Steak podávejte s připraveným avokádovým máslem a Caesar wrapem, nebo jej můžete nakrájet na plátky a přidat do tortilly.

Zdroj: Rib eye steak s avokádovým máslem a Caesar wrap; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/rib-eye-steak-s-avokadovym-maslem-a-caesar-wrap.html [On-line 24.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.