1−2 porce
- 1 ks vysokého roštěnce s kostí, asi 750 g
- olivový olej
- sůl
Porci masa vložíme do pekáče, zakápneme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě ½−1 hodinu.
Na grilovací pávi opečeme maso z každé strany 2 minuty, poté dopečeme v rozehřáté troubě na 170 °C 10−15 minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.
Pepřová omáčka
- 1 lžíce zeleného pepře s nálevem
- 2 cl koňaku
- 250 ml smetany
- sůl
Na pánvičce prohřejeme pepř i s nálevem, zakápneme koňakem, můžeme oflambovat, zalijeme smetanou, dochutíme solí a zredukujeme.
Zdroj: Rib eye z bizona; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1543-rib-eye-z-bizona/ [On-line 07.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář