reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rib eye z bizona

1−2 porce

  • 1 ks vysokého roštěnce s kostí, asi 750 g
  • olivový olej
  • sůl

Porci masa vložíme do pekáče, zakápneme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě ½−1 hodinu.

Na grilovací pávi opečeme maso z každé strany 2 minuty, poté dopečeme v rozehřáté troubě na 170 °C 10−15 minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.

Pepřová omáčka

  • 1 lžíce zeleného pepře s nálevem
  • 2 cl koňaku
  • 250 ml smetany
  • sůl

Na pánvičce prohřejeme pepř i s nálevem, zakápneme koňakem, můžeme oflambovat, zalijeme smetanou, dochutíme solí a zredukujeme.

Zdroj: Rib eye z bizona; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1543-rib-eye-z-bizona/  [On-line 07.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.