reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ribeye steak s pikantní salsou

Potřebujeme:

  • 2 ks ribeye steaku á 300 g,
    olivový olej,
    tymián, rozmarýn

Na pikantní salsu:

  • 1 zelenou cibuli
  • 1 červenou papriku,
  • 2 rajčata,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 svazek listové petrželky,
  • ½ svazku koriandru,
  • ½ šálku olivového oleje,
  • 5 lžic vinného červeného octa,
  • pepř, sůl

Ribeye steak je kus masa z vysokého roštěnce. Maso narušíme tenderizérem a vetřeme do něj olivový olej smíchaný s nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Necháme chvíli odležet a pak pečeme na grilu nebo opečeme na pánvi zprudka z obou stran, posléze dáme dopéct do trouby přibližně na 2-3 minuty při 170°C. Solíme až po grilování. Hotové maso necháme zatáhnout 4 minuty, potom ho rozkrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou.

Salsu připravíme tak, že všechny suroviny nadrobno nakrájíme nebo posekáme a smícháme s olivovým olejem, octem, pepřem a solí. Podáváme k ribeye steaku.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ribeye-steak-s-pikantni-salsou-6-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.