Potřebujeme:
- 2 ks ribeye steaku á 300 g,
olivový olej,
tymián, rozmarýn
Na pikantní salsu:
- 1 zelenou cibuli
- 1 červenou papriku,
- 2 rajčata,
- 4 stroužky česneku,
- 1 svazek listové petrželky,
- ½ svazku koriandru,
- ½ šálku olivového oleje,
- 5 lžic vinného červeného octa,
- pepř, sůl
Ribeye steak je kus masa z vysokého roštěnce. Maso narušíme tenderizérem a vetřeme do něj olivový olej smíchaný s nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Necháme chvíli odležet a pak pečeme na grilu nebo opečeme na pánvi zprudka z obou stran, posléze dáme dopéct do trouby přibližně na 2-3 minuty při 170°C. Solíme až po grilování. Hotové maso necháme zatáhnout 4 minuty, potom ho rozkrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou.
Salsu připravíme tak, že všechny suroviny nadrobno nakrájíme nebo posekáme a smícháme s olivovým olejem, octem, pepřem a solí. Podáváme k ribeye steaku.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ribeye-steak-s-pikantni-salsou-6-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář