reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rillettes s rozmarýnem

Suroviny:

  • 2 kg prorostlého bůčku bez kosti (pokud by byl dost masitý, přikupte ještě kus syrového sádla, výsledek má být pěkně tučný a šťavnatý, takže to chce tak polovinu tuku)
  • 400 ml bílého vína
  • 4 vrchovaté lžičky soli
  • 1 snítka rozmarýnu
  • čerstvý dobrý chléb a jarní cibulka k podávání

Bůček nakrájejte na kostičky o velikosti min 1,5 – 2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí vypékat na mírném plameni .

Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.

Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.

Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky.

Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké.

Pomozte mu na konci ještě vidličkou – rozmělněte ho na menší kousky.

Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou pod hladinu a nechte ztuhnout.

Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.

Zdroj: Rillettes s rozmarýnem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina-jeji-masopustni-recepty  [On-line 22.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.